Sinfo­nia­kon­sertti II

to 29.9.2022 klo 19 | Carelia-sali | Liput 27,50/25,50/6,50 €
Yksit­täis­liput tulevat myyntiin Carelicu­miin ja Lippu­pis­teelle 1.7.2022. Uudet kausi­kortit tulevat myyntiin 13.6.2022!

Kapel­li­mes­tari Jukka Untamala johdattaa kuulijan utuisten ja unenomaisten äänimai­se­mien äärelle. Mutta kuten unissa usein, tapahtuu myös konsertin teoksissa yllät­täviä ja dramaat­ti­siakin käänteitä. Aki Yli-Salomäen moderni teos Uneen… leijailee lyyrisen kirkkaana sointu­ku­del­mana, kun taas Osvaldo Golijovin klari­ne­tille ja jousi­kvar­te­tolle sävel­letty teos poukkoilee melodi­sesti eri ajoissa ja paikoissa.

Lohjan kaupun­gi­nor­kes­terin taiteel­li­sena johtajana nykyisin toimiva Untamala on myös pitkän uran tehneen Kamus-kvartetin viulisti ja perus­ta­ja­jäsen. Untamalan viimeisin ansio on täysin uuden, kansain­vä­lisen Helsinki Seriös ‑kamari­musiik­ki­sarjan yhtenä taiteel­li­sena johtajana toimi­minen. Konsertin solistina vakuuttaa yksi aikamme ansioi­tu­neim­mista klari­ne­tis­teista, ensim­mäi­senä suoma­lai­sena arvos­tetun Carl Nielsen ‑kilpailun vuonna 2009 voittanut Olli Leppäniemi.

Ohjelma:
Jukka Untamala, kapellimestari
Olli Leppä­niemi, klarinetti

Aki Yli-Salomäki: ”Uneen…”
Osvaldo Golijov: The Dreams and Prayers of Isaac the Blind
Dmitri Šosta­ko­vitš: Kamari­sin­fonia op. 83a

Konsertin kesto on n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Pikkupre­ludit ennen konsertin alkua klo 18.30–18.45 Carelian aulassa.