Eija Ahvo ja lapsen­lap­sensa Sigrid Saartamo tähdit­tävät lasten vesisatukonserttia

Wasser laulua etsimässä on uusi lasten satukon­sertti, joka Mikkelin kehutun kantae­si­tyksen jälkeen saapuu Joensuuhun ja Pohjois-Karjalaan. Johanna Almarkin säveltämä musiikki johdattaa katsojat veden­var­ti­joiden kylään, jossa Jää-mummi (Eija Ahvo) ja hänen lapsen­lap­sensa Wasser (Sigrid Saartamo) etsivät Wasserin kadok­sissa olevaa laulua. Laulu ei ole löytyäk­seen ja etsies­sään Wasser kohtaa erilaisia hahmoja kuten Lähteen hengen ja Vihaisen meren (Janne Sihvo), jotka yhdessä pullo­postin kanssa johdat­tavat Wasseria lähteelle, Saimaalle, ja myös yllät­tävän kauas.

Näytte­lijä Eija Ahvo on toiminut vuodesta 1986 Unicefin hyvän­tahdon lähet­ti­läänä ja hänet on palkittu Pro Finlandia ‑mitalilla vuonna 2018.

Koko perheen konsertin musiikki vie tunnel­mil­taan klassi­seen, kansan­musiik­kiin ja jopa afroon Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin sekä Joensuun konser­va­to­rion, että Joensuun normaa­li­koulun lapsi­kuo­rojen voimalla. Tarkimmat kuulijat löytävät lauluista ja tarinasta viittauksia Pohjois-Karjalan tuttuihin paikkoihin. Taide­maa­lari Sebastian Lindbergin maalamat upeat teokset kuvit­tavat vesisadun ympäröivää maailmaa.

Taiteel­lista työtä on tukenut The Eric and Wendy Schmidt Fund for Strategic Innova­tion. Sadun ja musiikin ennak­ko­tes­tau­tusta on tehty yhteis­työssä ENO-verkko­koulun kanssa Joensuussa Nepenmäen koulussa keväällä 2023. Lisäksi yhteis­työssä on toiminut Itä-Suomen yliopiston luonnon­va­ra­hal­linnan profes­sori Irmeli Musta­lahti WATER-tutki­musyh­tei­söstä sekä Suomen Vesis­tö­säätiö ja Vesi vanhin voite­hista – mitä ihmettä ‑hanke. Pohjois-Karjalan esityksiä ovat tukeneet lisäksi Ekosäätiö, Karja­laisen Kulttuurin Edistä­mis­säätiö, Maa- ja vesitek­niikan tuki ry, Olga ja Vilho Linnamon säätiö sekä OP Pohjois-Karjala.

pe 27.9. klo 18.00 Carelia-sali | Wasser laulua etsimässä | Liput 18 / 18 / 6 €,

perhe­lippu (2 aikuista 2 lasta) 40 €
Hintoihin sisältyy Lippu­pis­teen palve­lu­maksu 1,60–3,60 € / lippu.
Lippu.fi:n myynti­pis­teiden ostoihin lisätään tilaus­maksu alk. 1,50 €.

Liput ennakkoon Joensuun Carelicu­mista tai verkosta, osoit­teesta lippu.fi. Ovili­pun­myynti tuntia ennen konsertin alkua Carelian aulassa.

Säveltäjä ja kapel­li­mes­tari: Johanna Almark
Ohjaus: Tomi Kervinen
Pääroo­leissa: Eija Ahvo, Sigrid Saartamo ja Janne Sihvo
Kuoro: Joensuun konser­va­to­rion lapsi- ja nuori­so­kuorot Tulikatti ja Valo yhdessä Tulli­portin normaa­li­koulun kuoron Satakielet kanssa (opettajat: Ella Kinnunen, Taru-Tuija Hyykky ja Janita Lehti)
Taide­maa­lari: Sebastian Lindberg
Käsikir­joitus ja sanoitus: Heta Heiskanen
Tuotanto: JKO & ENO-verkkokoulu