Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin konsert­ti­li­pulla ilmainen bussi­matka konsert­tiin ja kotiin

Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin konsert­ti­li­pulla voi matkustaa syyskuusta alkaen maksut­to­masti Joensuun seudun joukko­lii­ken­teen alueella Joensuussa, Kontio­lah­della ja Liperissä konsert­ti­päi­vänä orkes­terin esityk­seen ja sen jälkeen kotiin.

Tapah­tu­ma­lippu yhdistää joukko­lii­ken­ne­lipun ja tapah­tuman pääsy­lipun. Lippu­yh­teis­työtä kokeil­laan koko kaupun­gi­nor­kes­terin konsert­ti­kauden ajan syksystä 2024 aina kevääseen 2025 saakka. Tapah­tu­ma­li­pulla matkus­ta­minen on ollut jo aiemmin mahdol­lista Joensuun kaupun­gin­teat­terin esitys­päi­vinä ja asiakas­ko­ke­mukset ovat olleet positiivisia.

– Joensuun kaupun­gin­teat­terin hyvistä kokemuk­sista saimme pontta tälle hankkeelle. Haluamme madaltaa asiak­kaiden kynnystä tulla konsert­tei­himme ja myös kestävän kehityksen nimissä kannus­tamme joukko­lii­ken­teen käyttöön, Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin tuotta­ja­mark­ki­noija Heikki Pievi­läinen kertoo.

Joensuun kaupun­gi­nor­kes­teri hyvittää joukko­lii­ken­teelle jokai­sesta konsert­ti­li­pulla tehdystä matkasta pienen maksun. Tapah­tu­ma­lippu on ollut käytössä Joensuun seudun joukko­lii­ken­teen busseissa jo aikai­semmin Joensuun kaupun­gin­teat­terin toimesta, nyt yhteis­työtä tehdään ensim­mäistä kertaa kaupun­gi­nor­kes­terin kanssa. Tulevalla esitys­kau­della sekä orkes­terin että teatterin lipuilla pääsee kulkemaan JOJO:n busseilla.

– Haluamme osaltamme helpottaa myös konsert­ti­kä­vi­jöiden arkea. Tapah­tu­ma­li­pulla pääsee kätevästi lähelle konsert­ti­paikkaa. Tapah­tu­ma­lipun käytön laajen­ta­mi­sella osallis­tumme kaupungin ilmas­to­ta­voit­teiden saavut­ta­mi­seen, joukko­lii­ken­ne­lo­gis­tikko Marja-Leena Inkinen-Remes sanoo.

Konsertti- ja teatte­ri­lippu käy bussi­lip­puna esitys­päi­vänä kolme tuntia ennen esitystä ja kaksi tuntia esityksen jälkeen. Lipulla voi matkustaa JOJO-linjoilla 1–215 Joensuussa, Kontio­lah­della ja Liperissä konsert­tiin ja takaisin kotiin. Matka­oi­keus vahvis­te­taan jokai­sella matkalla erikseen näyttä­mällä konsertti- tai teatte­ri­lippua bussin lukija­lait­teelle, joka lukee lipussa olevan viivakoodin.

Lisätie­toja tapah­tu­ma­li­pusta: https://jojo.joensuu.fi/tapahtumalippu