Mestari-kisälli yhteistyö keväällä 2024

Joensuun kaupun­gi­nor­kes­teri aloittaa Joensuun konser­va­to­rion kanssa mestari-kisälli-tyyppisen yhteis­työn keväällä 2024.

Kisäl­leiksi valitut osallis­tuvat kaupun­gi­nor­kes­terin konsert­teihin tai muuhun toimin­taan kokeneen kaupun­gi­nor­kes­terin jäsenen vieressä soittaen erikseen sovit­ta­villa viikoilla. Kisälli voi osallistua tilanteen ja sopimuksen mukaan kaikkiin teoksiin tai vaikka vain yhteen. Kisällit saavat näin mahdol­li­suuden tutustua käytän­nössä kokei­le­malla orkes­te­ri­muusikon työhön, sekä kannus­tusta soitto-opinnoissa etenemiseen.

Kisäl­liksi voi hakea ikään katso­matta kuka tahansa konser­va­to­rion orkes­te­rin­soit­timen oppilas, jonka soitin on edustet­tuna kaupun­gi­nor­kes­te­rissa. Valituilta edelly­te­tään kisäl­li­vii­kolla mahdol­li­suutta sitoutua kaupun­gi­nor­kes­terin aikatau­luihin, sekä kypsyyttä sitoutua sen työryt­miin ja ‑kulttuu­riin. Kisäl­liksi haetaan koesoi­tolla, jonka lauta­kun­tana toimivat kaupun­gi­nor­kes­terin edustajat.

Koesoi­tossa esitetään vapaa­va­lin­tai­sesta säestyk­sel­li­sestä kappa­leesta n. 5 minuutin näyte. Lauta­kunta kuuntelee rytmin käsit­telyä, frasee­rausta, intonaa­tiota sekä äänen alkuja ja loppuja. Kaikki koesoit­toon osallis­tuvat saavat kokemuksen lisäksi palaut­teen soitostaan.

Koesoit­to­päivä on kiiras­torstai 28.3. Kisäl­liy­destä kiinnos­tu­neille järjes­te­tään infoti­lai­suus konser­va­to­rion konsert­ti­sa­lissa keski­viik­kona 17.1. klo 16.30.

Terve­tuloa mukaan!

Lisätie­toja: Sakari Tervo, [email protected]