Kevät­kauden 2024 ohjelma on julkaistu!

Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin kevät­kau­della 2024 seikkail­laan upeiden teosten, laulujen ja klassik­ko­sar­jojen parissa. Myös pienet muutoksen tuulet puhal­te­levat, sillä konsertit alkavat jatkossa pääsään­töi­sesti klo 18.

–Kuulimme yleisön toiveita konsert­ti­päi­vistä ja kellon­ajoista. Kello 18 alkavat konsertit saivat suurimman kanna­tuksen ja halusimme toteuttaa yleisön enemmistön toivetta. Kuopiossa tähän malliin mentiin jo syksyllä 2023, orkes­terin inten­dentti Marjo Vattu­lainen kertoo.

Kaupun­gi­nor­kes­terin kevät­kausi käynnistyy vauhdik­kaalla jazz-konser­tilla, kun Emma-palkittu Timo Lassy tuo trionsa Carelia-saliin torstaina 25.1.2024.

Tähän astisen urani yksi tärkeim­mistä unelmista toteutui Helsingin Juhla­vii­koilla syksyllä 2022, kun pääsin esittä­mään omaa musiik­kiani sinfo­niaor­kes­terin kanssa. Tuntuu todella hienolta, että projekti saa nyt jatkoa ja pääsemme uusimaan tämän huikean kokemuksen Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin ja Eero Lehtimäen johdolla. Sampo Kasurisen ja Marzi Nymanin ainut­laa­tuiset sovitukset tavoit­tavat upeasti Trioni ja orkes­terin välisen vuoro­pu­helun. Odotukset ovat korkealla, kommentoi Lassy orkes­terin kevät­kauden avaavaa spektaakkelia.

Kevään aikana kuullaan yhteensä 16 konserttia, joista suurin osa on sinfo­nia­kon­sert­teja. Sinfo­nia­kon­sert­tien ohella mukaan mahtuu tuttuun tapaan viihde­si­säl­töjä, kamari­kon­sert­teja ja lasten­kon­sertti, kun lasten­musiik­kior­kes­teri Ammuu! saapuu ”ammuusi­koi­neen” Joensuuhun.

Old school klasa­ri­dig­ga­reille kevään klassik­ko­sarjan konser­teissa on luvassa huikeita teoksia Mozar­tilta, Beetho­ve­nilta, Brahm­silta, Mendels­soh­nilta ja muilta vanhoilta veija­reilta. Mukaan mahtuu kuitenkin paljon uutta ja jännit­tävää seikkai­lun­ha­lui­sille. Kantae­si­tyk­senä kuullaan Osmo Tapio Räihälän Aistil­linen kohtaa­minen itäisessä puutar­hassa, jonka­so­lis­teina nähdään omat taiteel­liset partne­rimme Minna Pensola ja Antti Tikkanen.

Rakas­tetun kirjai­lija Mika Waltarin ympärille raken­ne­tussa Waltari Parii­sissa ‑konser­tissa 11.4. kuullaan Anna-Mari Kähärän sävel­lyksiä Mika Waltarin teksteihin sovitet­tuna Marzi Nymanin ja Duo Tiksolan voimin.

Viihde­puo­lella pistetään aivan diivai­luksi, kun upea Diandra konsertoi Carelia-salissa yhdessä kaupun­gi­nor­kes­terin kanssa Music of Divas ‑konser­tissa 19. maalis­kuuta. Konsertin monipuo­linen kattaus pitää sisällään musiikkia mm. eloku­vista Titanic, James Bond ja Bodyguard ja kuulemme teoksia mm. Adelelta, Queenilta, Lady Gagalta ja Elttonin Johnilta. Huikeat sovitukset ovat Antti Rissasen taattua laatua, ja hän diivailee myös konsertin kapellimestarina.

–Nämä ovat kaikki sellaisia kappa­leita, joissa pääsen kunnolla tulkit­se­maan. On riipai­sevia tarinoita ja isoja rakkaus­ta­ri­noita. Kun on iso orkesteri ja upeat viulu- ja puhal­lins­temmat, sitä vain menee sellai­seen tilaan, jota ei pysty selit­tä­mään. Upeita kappa­leita ja hurjan hyvä meininki luvassa, Diandra tunnelmoi.

Kevät­kausi päättyy juhlal­li­sesti 6.6. Promootio ‑konsert­tiin, joka on osa Itä-Suomen yliopiston kevään akatee­mista juhlaa. Promootio juhlistaa Suomessa maiste­reita ja tohto­reita. Siihen kuuluu paljon erilaisia perin­teitä, jotka vaihte­levat hieman tiedekunnittain.

Kausi­kortit tulevat myyntiin maanan­taina 4.12.2023 ja yksit­täis­li­pun­myynti avautuu heti vuoden­vaih­teen jälkeen lippu.fi-kanavissa 1.1.2024. Koko kevät­kauden 2024 ohjel­misto löytyy orkes­terin verkko­si­vuilta osoit­teesta www.joensuunkaupunginorkesteri.fi Sivustoa päivi­te­tään joulukuun 2023 aikana.