Sergey Malov häikäisee Joensuussa

Joensuun kaupun­gi­nor­kes­terin viikon 6. konser­tissa orkes­terin solis­tiksi ja johta­jaksi saapuu viulu­tai­turi Sergey Malov. Pieta­rissa syntynyt Malov on monipuo­linen virtuoosi: hän soittaa viulua, altto­viulua, barok­ki­viulua ja cello da spallaa ‑instru­menttia, jolla Johann Sebastian Bach itse luulta­vasti soitti sello­sar­jansa. Malov on menes­tynyt useissa kansain­vä­li­sissä kilpai­luissa, ja hän on voittanut palkin­toja mm. Paganini-kilpai­lussa Genovassa, Mozart-kilpai­lussa Salzbur­gissa, Heifetz-kilpai­lussa Vilnassa ja Michael Hill ‑kilpai­lussa Aucklandissa.

Konser­tissa aikamat­kail­laan 1700- ja 1800-lukujen klassi­sissa sävelissä. Konsertin aloittava Carl Philipp Emanuel Bachin Sinfonia E‑duuri, Wq 179 esittelee sävel­täjän ainut­laa­tuisen yhdis­telmän klassista perin­nettä ja innova­tii­visia musii­kil­lisia ideoita, luoden yleisölle todella unohtu­mat­toman kokemuksen.

Joseph Haydnin loistava Sello­kon­sertto nro. 2 (D‑duuri) Sello olkapäällä – Violoncello da Spalla vie kuulijan läpi erilaisten tunnel­mien ja teemojen. Samalla ratkeaa, kuinka Malov selviää soitta­mi­sesta sello olkapäällään.

Konsertin päättää näyttä­västi Franz Schubertin Sinfonia nro. 6, D.589, C‑duuri.

Ennen konsertin alkua Joensuun konser­va­to­rion oppilaiden ja opiske­li­joiden Pikkupre­ludit Carelian aulassa klo 18.30 alkaen. 

Sergey Malov sello olkapääl­lään ‑konsertti to 9.2. klo 19 Carelia-salissa.