Sielun­messu

KAUSI­KORT­TI­KON­SERTTI

HUOM. ENNAK­KO­TIE­DOISTA POIKKEAVA PÄIVÄ­MÄÄRÄ! KONSERTTI KE  27.3.2024!

ke 27.3. klo 18 | Ev. lut. kirkko | Liput: 29 / 26 / 6 €
Hintoihin sisältyy Lippu­pis­teen palve­lu­maksu 1,60–3,60 € / lippu.
Lippu.fi:n myynti­pis­teiden ostoihin lisätään tilaus­maksu alk. 1,50 €.

Requiem on Wolfgang Amadeus Mozartin pääosin säveltämä sielun­messu, jonka parissa hän työsken­teli kuolin­vuo­te­naan vuonna 1791. Teoksen viimeis­teli pääasiassa Franz Xaver Süssmayr ja se valmistui lopul­li­sesti vasta seuraa­vana vuonna. Teoksen lopul­li­sesta viimeis­te­li­jästä ei ole olemassa täyttä varmuutta, mutta kokonai­suu­des­saan upea sielun­messu on luvassa! Konsertin kapel­li­mes­ta­rina toimii suoma­lai­sa­me­rik­ka­lainen Aku Sorensen, joka on viihtynyt viimeiset kymme­nisen vuotta pääasiassa Suomessa työsken­nellen. Vierai­le­vana kapel­li­mes­ta­rina Sorensen on Suomessa työsken­nellyt esimer­kiksi Lapin kamarior­kes­terin, Turun filhar­mo­nisen orkes­terin, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupun­gi­nor­kes­terin, Keski-Pohjan­maan kamarior­kes­terin ja Tapiola Sinfo­niettan kanssa. 

Estradin täyttävät valovoi­maiset solistit Iirisi­lona Segerstam (sopraano), Teppo Lampela (altto, kontra­te­nori), Mika Pohjonen (tenori) ja Matti Turunen (basso). Sielun­mes­su­kuo­rona toimii laajen­nettu Canzo­netta-kuoro. Canzo­netan lisäksi kuorossa laulaa Joensuun ja maakunnan kuoro­har­ras­tajia sekä Joensuun konser­va­to­rion laulu­no­pis­ke­li­joita. Kuoron on valmen­tanut Janne PiipponenTässä on mitä oival­lisin tapa aloittaa pääsiäisen vietto!

Ohjelma:

Aku Sorensen, kapellimestari
Laajen­nettu Canzo­netta-kuoro, kuoron­joh­ta­jana Janne Piipponen

Solistit:
Iirisi­lona Segerstam, sopraano
Teppo Lampela, altto, kontratenori
Mika Pohjonen, tenori
Matti Turunen, basso

Mozart: Requiem, KV 626 d‑molli (50’)

Käsioh­jelma

Liput ennakkoon Joensuun Carelicum palve­lu­pis­teeltä, tai verkosta lippu.fi. Ovili­pun­myynti avautuu tuntia ennen konsertin alkua.

Array
(
    [0] => https://www.lippu.fi/event/joensuun-kaupunginorkesteri-kausi-2023-2024-joensuun-kaupunginorkesteri-17976411/
)